Blenda söker Projektsamordnare – tillsatt

Kvinnojouren Blenda är en ideell förening som verkar för ett jämställt samhälle fritt från våld. I över 30 år har verksamheten stöttat ett betydande antal kvinnor och barn ur våldsamma relationer till en bättre livssituation. Kvinnojouren Blenda har idag sex anställda, inklusive verksamhetsledare, och ett 20-tal aktiva volontärer som tillsammans arbetar med våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor.

Verksamheten består av tre delar:
– Stödsamtal och praktiska insatser till våldsutsatta
– Skyddat boende
– Informationsspridning, samhällspåverkan och våldsprevention kring våld i nära relation

Kvinnojouren Blenda söker nu en projektsamordnare för att utveckla vår utåtriktade verksamhet. Det är en del av att synliggöra och öka medvetenheten om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Syftet att verka offentligt är för att förändra attityder och värderingar i synen på kvinnor och barn som utsatts för våld, hot och kränkningar, lära ut om våldsprocessen samt att göra jouren mer synlig och därmed möjliggöra att fler känner till och kan söka sig till verksamheten. Tjänsten innebär att samordna olika våldsförebyggande insatser och opinionsbildande aktiviteter som är centrala i vår verksamhet. I rollen ingår även informationsspridning och synliggöra utsattas situation i samhället och samhällets ansvar.

Som projektsamordnare är dina huvudsakliga uppgifter:
• öka medvetenheten om mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck och var man kan få stöd och hjälp
• våldspreventivt arbete genom utbildningsinsatser, föreläsningar och upplysande aktiviteter som är centrala i vår verksamhet
• ta fram presentationsmaterial och målgruppsanpassat informationsmaterial
• systematisera arbetet med informationsspridning och det våldspreventiva arbetet
• planera och genomföra informationskampanjer för att belysa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck med olika målgrupper i fokus
• samverka med andra centrala aktörer i det våldspreventiva arbetet

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning samt kunskap om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av projektledning, utåtriktad verksamhet och våldsprevention.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med kvinnojoursverksamhet, socialt arbete eller mänskliga rättigheter samt har kunskap om makt och jämställdhet.
Du är bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
Vi ser gärna flerspråkiga sökanden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en person som prioriterar samverkan och goda relationer, är ansvarstagande, självständig och trivs med att tala inför grupp. Som person är du öppen mot alla människor, stresstålig, flexibel och utåtriktad.

Som anställd på Kvinnojouren Blenda krävs det att du har en feministisk grundsyn och står bakom jourens värderingar och vision om ett jämställt samhälle fritt från våld.

Körkort är en fördel i arbetet.

Anställningsvillkor:
Tjänsten är en visstidsanställning på 10-15 månader.
Omfattning: 75%-100%
Tillträdesdatum: omgående.
Inkommande ansökningar behandlas löpande, så tjänsten kan komma att
tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid, men kvällar och helger förekommer.
Sista ansökningsdatum: 25 mars.
Kontaktpersoner Verksamhetsledare Caroline Coucher, tel. 0470-488 08, rekrytering@kvinnojourenblenda.se

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann