På gång

Kvinnojouren Blenda bjuder in till föreläsning med Simon Häggström

I samband med Internationella Kvinnodagen bjuder vi in till en föreläsning med författaren och kriminalinspektören Simon Häggström, som kommer att föreläsa om den typ av sexhandel som så många gånger glöms bort i vårt samhället.

OM SIMON HÄGGSTRÖM

Simon Häggström är författare och specialiserad kriminalinspektör på människohandelsgruppen vid Nationella Operativa Avdelningen (NOA). I över femton år har han arbetat med brott som rör prostitution och människohandel och hans böcker skildrar den vardag som han och hans kollegor möter i Stockholms undre värld.

Simon debuterade som författare 2016 när han släppte faktaboken Skuggans Lag som följdes av Nattstad (2017). 2019 släppte han sin första roman, en serie i fem delar, om polisduon Marcus och Natalia. I den tredje delen, Systrarna och ensamheten, valde Simon att beskriva kopplingen mellan människohandel och pornografi, en sexhandel där män hänsynslöst utnyttjar unga människor. Simon kommer att ge oss en ögonöppnande föreläsning om hur det går till när människor dras in i prostitutionens klor och vilka samhällets utmaningar är när det handlar om att bekämpa denna problematik. 

DATUM:
Fredagen 8 mars 2024 kl. 17.30-19:30.

PLATS:
Palladium, Storgatan 12, 352 31 Växjö.

Välkommen!

Gå till anmälan HÄR!

 

Kategorier

Senaste inläggen