På gång

Kvinnojouren Blenda söker en barnsamordnare

Kvalifikationer

Om jobbet

Kvinnojouren Blenda är en partipolitisk och religiöst obunden förening som verkar för ett jämställt samhälle fritt från våld. I 40 år har vi stöttat och hjälpt ett betydande antal kvinnor och barn ur våldsamma relationer till en bättre livssituation. Verksamheten består av tre delar;

  • Skyddat boende som tar emot, av socialtjänsten placerade kvinnor och deras barn.
  • Öppen verksamhet med stödsamtal och praktiska insatser.
  • Utåtriktade och förebyggande aktiviteter.

Idag är vi åtta anställda och ett 20-tal volontärer.

Dina arbetsuppgifter

Som barnsamordnare har du ett särskilt övergripande ansvar för att uppmärksamma och tillgodose behoven hos de barnen som vistas på det skyddade boendet. Barnsamordnarens uppdrag är att erbjuda trygghetsskapande insatser i form av stöd i nuvarande situation, bearbetning av upplevt våld, framtidsorientering och planering av säkerhet.

Barnsamordnaren ansvarar för kontakten gällande barnet med den placerande socialtjänsten samt för att en genomförandeplan upprättas och att insatser dokumenteras och följs upp. I samverkan med socialtjänsten ska barnsamordnaren verka som ett psykosocialt- och praktiskt stöd i kontakt med förskola/skola, vården, målsägarbiträde, polis och andra samhällsinsatser gällande barnet. Du kommer även att ingå i lokala och nationella barnnätverk.

I tjänsten ingår att planera och genomföra meningsfulla aktiviteter för barnen. Det ingår även att arbeta med praktiska sysslor och övriga arbetsuppgifter som kan förekomma i verksamhetens samtliga delar. Vi följer utvecklingen av gällande lagstiftning kring skyddat boende och du som barnsamordnare ansvarar för att kvalitetssäkra verksamheten utifrån ett barnperspektiv. Vi är en liten arbetsplats där det krävs stort eget ansvar, nära samarbete och delaktighet tillsammans med övriga anställda.

Om dig

Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning med erfarenhet av att möta barn i kris. Vi ser gärna att du har dokumenterad kunskap om våld i nära relation och dess konsekvenser samt har utbildning i Trappan-samtal. Det är meriterande om du har arbetat i skyddat boende, har erfarenhet av kvinnojoursverksamhet samt myndighetsutövning inom socialtjänsten.

Vi värdesätter ett omsorgsfullt förhållningssätt där människan sätts i fokus. Som person är du öppen mot alla människor, ansvarstagande, flexibel och stresstålig, har stor social kompetens samt värdesätter goda samarbeten både internt och externt. Som anställd på Kvinnojouren Blenda krävs det att du har en feministisk grundsyn och står bakom jourens värderingar och vision om ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi ser gärna flerspråkiga sökanden.

Övrigt

Ansökningar behandlas löpande, tjänsten kan komma att tillsättas under rekryteringsperioden. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid, viss kväll- och helgtjänstgöring och beredskap ingår.

Om anställningen

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 20 oktober till rekrytering@kvinnojourenblenda.se
Ange referens Barnsamordnare i din ansökan. Du hittar även annonsen på Platsbanken.

 

Kategorier

Senaste inläggen