På gång

Vi söker en socionom till vårt skyddade boende

Arbetslivserfarenhet

Om jobbet

Kvinnojouren Blenda är en partipolitisk och religiöst obunden förening som verkar för ett jämställt samhälle fritt från våld. I över 40 år har vi stöttat och hjälpt ett betydande antal kvinnor och barn ur våldsamma relationer till en bättre livssituation. Verksamheten består av tre delar:

  • Skyddat boende som tar emot, av socialtjänsten placerade kvinnor och deras barn.
  • Öppen verksamhet med stödsamtal och praktiska insatser.
  • Utåtriktade och förebyggande aktiviteter.

Idag är vi åtta anställda och ett 15-tal volontärer.

Arbetsuppgifter

Som socionom på Kvinnojouren Blenda fungerar du till största del som kontaktperson för de placerade kvinnorna på vårt skyddade boende. Vårt skyddade boende bedriver verksamhet utifrån socialtjänstlagen och allt arbete ska utföras i enlighet med gällande lagstiftning. Du kan även komma att ta emot stödsökande i vår öppna verksamhet för samtal.

Dina arbetsuppgifter innebär i huvudsak att:

  • ge de placerade kvinnorna psykosocialt stöd genom samtal, stöttning i processer och vid myndighetskontakter samt genom motiverande arbete
  • utföra social dokumentation, så som upprätta genomförandeplan och journalföring
  • arbeta med ett högt säkerhetstänk och genomföra riskbedömningar samt säkerhetsplaneringar
  • utföra praktiska stödinsatser
  • ha kontinuerlig kontakt med samverkanspartners, så som socialtjänst och skola
  • upprätthålla och utveckla rutiner för att driva verksamheten framåt, utifrån gällande lagstiftning
  • ta emot besök och samtal från stödsökande i den öppna verksamheten

I tjänsten ingår också att arbeta med praktiska uppgifter i verksamhet och boende tillsammans med övriga anställda. Vi är en liten arbetsplats där det krävs stort eget ansvar, nära samarbete och delaktighet i övriga sysslor som kan förekomma på en kvinnojour.

Om dig

Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning med erfarenhet av att möta människor i kris. Vi ser gärna att du har dokumenterad kunskap om våld i nära relation och dess konsekvenser. Det är meriterande om du har arbetat i skyddat boende, har erfarenhet av kvinnojoursverksamhet, kunskap om socialtjänstlagen och socialtjänstens arbete samt har utbildning i riskbedömningsinstrument så som Freda, SARA och Patriark.

Vi värdesätter ett omsorgsfullt förhållningssätt där människan sätts i fokus. Som person är du öppen mot alla människor, ansvarstagande, flexibel och stresstålig, har stor social kompetens samt värdesätter goda samarbeten både internt och externt. Som anställd på Kvinnojouren Blenda krävs det att du har en feministisk grundsyn och står bakom jourens värderingar och vision om ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi ser gärna flerspråkiga sökanden.

Om anställningen

Vi vill ha din ansökan senast 13 mars 2023. Skicka din ansökan via mail till rekrytering@kvinnojourenblenda.se
Ange referens Socionom – skyddat boende i din ansökan. Du hittar även annonsen på Platsbanken.

 

 

Kategorier

Senaste inläggen