På gång

Kvinnojouren Blenda bjuder in till föreläsning med Linnéa Claeson

I samband med Internationella Kvinnodagen bjuder vi in till en föreläsning med juristen och aktivisten Linnéa Claeson, som kommer föreläsa om flickors och kvinnors utsatthet för våld samt om det mod och civilkurage som krävs för en förändring.

OM LINNÉA CLAESON

Linnéa är juristen och aktivisten som lagt straffar i en VM-final i handboll och som talat i EU-kommissionen. För sina insatser har hon bland annat belönats med Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter, Årets jurist och Begriplighetspriset. Linnéa var också sommarvärd för radioprogrammet Sommar i P1 2017.

Linnéa har engagerat sig för mänskliga rättigheter i hela sitt liv, men det var genom instagramkontot Assholesonline hon blev känd för den breda allmänheten. Här belyser och diskuterar hon sexuella trakasserier och våld med både humor och allvar. Den stora uppmärksamheten och det intresse som uppstod kring dessa frågor, samt hennes sätt att bemöta dem har hon allt sedan dess använt för att opinionsbilda och engagera kring frågor som civilkurage, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

DATUM:

Onsdagen 8 mars 2023 kl. 18:15-19:30.

PLATS:

Champagnesalen, PM & Vänner Hotel, Västergatan 10, 352 31 Växjö.

Välkommen!

 

Gå till anmälan HÄR!

 

 

Kategorier

Senaste inläggen