På gång

Livsavgörande 100 miljoner till kvinnor och barn

Desto mindre kontakt med omvärlden, desto mer ökar våldet innanför hemmets fyra väggar. Så ser verkligheten ut för många våldsutsatta kvinnor och barn just nu.

Idag på ett extrainsatt regeringssammanträde togs beslutet att regeringen och samarbetspartierna lägger 100 miljoner kronor i den nya extrabudgeten som ska gå till barn- och kvinnorättsorganisationer. Obeskrivligt viktiga pengar till de kvinnor och barn som utsätts extra i och med Coronakrisen.

Vi har tidigare skrivit om att våldet eskalerar i kristider för de som redan lever i en våldsam relation. Många arbetar hemifrån just nu, fritidsaktiviteter och andra avbrott i vardagen som ger tillfälle till andrum är inställda och faktorer som ökad stress och oro för ekonomi, hälsa etc kan få våldet att eskalera. Det som skall vara en trygg punkt – hemmet – blir ett fängelse och en brottsplats för de som utsätts.

Sedan Coronautbrottet har kvinnojourer arbetat hårt för att finnas tillgängliga på flera olika sätt – allt för att kunna nå de hjälpsökande.

Detaljerna om hur pengarna kommer att fördelas är inte klara än, men BRIS och kvinnojourer är självklara mottagare.

Läs pressmeddelandet från vår riksorganisation Unizon här!

 

Kategorier

Senaste inläggen