På gång

Vill du bli volontär eller engagera dig i vår styrelse som ledamot?

Brinner du för ett jämställt samhälle fritt från våld och kvinnors och tjejers
rättigheter?

Då tror vi att du är rätt person att engagera dig som volontär eller ledamot i Kvinnojouren Blendas styrelse! Läs mer nedan och välkommen med din ansökan via länkarna. Vi återkommer sedan med mer information samt inbjudan till informationsträff i januari. Det är viktigt att du känner att du hinner och har tid att engagera dig! Båda engagemangen är ideella och innebär att du lägger tid utanför arbetstid eller studietid.

Vill du bli volontär och vara en del av vår verksamhet?

Som volontär är du en viktig del av Kvinnojouren Blendas verksamhet. Du kan engagera dig inom olika områden som till exempel chattvolontär, volontär i vår utåtriktade verksamhet med mera.

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR!

 

Vill du engagera dig som styrelseledamot?

Kvinnojouren Blenda söker ledamöter som vill engagera sig i vår styrelse. Är du intresserad av att vara med och driva arbetet framåt för ett jämställt samhälle fritt från våld? Då är det här ett uppdrag för dig! Det är en fördel om du har erfarenhet av eller arbetar med HR-frågor, juridik, kommunikation och marknadsföring eller inom socialt arbete. Vi strävar efter mångfald i vår förening och välkomnar ansökningar från alla könstillhörigheter.

Vad gör styrelsen?

Styrelsen ansvarar för att organisation och förvaltning av verksamhetens angelägenheter sker på ett bra sätt. I praktiken innebär det att styrelsen är ansvarig för att verksamheten inom föreningen flyter på. Styrelsen har i regel ett möte per månad för att diskutera och ta beslut om frågor inom verksamheten, såsom till exempel budgetfrågor, rekrytering, medarbetarfrågor och utbildning för jourens medlemmar. I dagsläget har vi 7 anställda på jouren och styrelsen har ett arbetsgivaransvar för medarbetarna.

Kvinnojouren Blendas styrelse består av ordförande, vice ordförande, kassör och fem ledamöter. Verksamhetsledare är adjungerad vid styrelsemöten.

Hur länge sitter en styrelserepresentant?

Uppdraget är tvåårigt och startar vanligtvis i mars. Om du vill så finns det självklart möjlighet att fortsätta engagera sig efter det.

Vad krävs av en person i styrelsen?

Förutom att det är kul, lärorikt och meriterande att sitta i styrelsen så är det även ett viktigt ansvar! Styrelseuppdraget är ideellt och kräver därför tid och energi utanför arbetstid, ofta på kvällar och ibland på helger. Du behöver inte ha några förkunskaper, men vi vill att du är över 18 år och har en feministisk grundsyn och delar vår vision om ett jämställt samhälle fritt från våld.
Vi strävar efter mångfald i vår förening!

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR!

Kategorier

Senaste inläggen